Medlemsinfo

För medlemmar

I menyn ovanför följer information till medlemmarna i BRF Vingården. Vi rekommenderar alla medlemmar att läsa våra stadgar samt ordningsregler för att få kunskap om hur vi på bästa sätt tar hand om vår förening.

Allmänna tips och råd

Filterrengöring

Tilluftsdonen, som är placerade bakom radiatorerna, är utrustade med ett löstagbart filter. Filtret fångar upp medelstora och grövre partiklar som exempelvis pollen. Det bör bytas vartannat år och rengöras med jämna intervaller genom dammsugning.
Se Film

Rengöring av frånluftsventil

Frånluftsventil måste tvättas - gärna två gånger om året.
Se film

Avloppstips

Våra avlopp är känsliga. Du kan förebygga stopp genom pytsa i lite Yes och hett vatten dina avlopp då och då. Rensa ur golvbrunnen kontinuerligt genom att lyfta på sillocket och ta upp innanmätet och rensa på hår mm.

Elsäkerhet i hemmet

Kontrollera så att dina elsladdar till lampor, laddare mm. är hela. Trasiga sladdar ska slängas i kärlen för elektronik som finns i våra soprum.
Läs mer om hur du kan förebygga brand och elolyckor på Elsäkerhetsverket hemsida, där får du tips och råd.
Läs mer

Var uppmärksam när du slår koden

När du slå in portkoden var uppmärksam så ingen ser koden du slår in. Släpp inte in någon okänd person i trapphuset och var gärna uppmärksam på vilka som rör sig i våra gemensamma utrymmen.

Förhindra bostadsinbrott

Meddela dina närmaste grannar att du kommer vara bortrest och be dem gärna ta in din post så att brevlådan och tidningshållaren inte blir överfull och signalerar att ingen är hemma.

Identitetsstölder

Vi har tidigare drabbats av identitetsstölder och andra bedrägeriförsök i vår fastighet. Vi har säkrat brevlådorna så att de inte kan öppnas utifrån. Vi rekommenderar att ni river sönder dina känsliga dokument innan du slänger dem i soprummet. Då minskar du risken att någon annan komma över dina personuppgifter.

Låsolja - Ytterdörren

Smörj låset med låsolja om du märket att låset börjar krångla. Låsspray eller låsolja går att köpa hos Clas Ohlsson eller liknande butiker.

Trivselregler nattetid

Mellan 22:00-07:00 bör man undvika:

  • Att inte spika eller borra
  • Att inte använda dammsugaren
  • Undvika vattenspolning, sätt ej på diskmaskinen
  • Flytta ej runt möbler
  • Undvik att smälla i kökskåp / klädskåp
  • Sänk volymen på tv